Pyreneëen in zicht
Door: Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
11 Mei 2009 | Frankrijk, Orthez
Dat is overigens grappig, over deze bedevaart gaan allemaal verschillende verhalen in 't rond. Ik heb gehoord van mensen die zeiden dat het 2700 km was naar Santiago vanuit Nederland. En ook dat het wel 1600 m klimmen is om van Frankrijk naar Spanje te komen. Maar iedereen die je erover spreekt, heeft andere afstanden en hoogtegetallen. Nu maakt het mij niet zo uit, het moet toch gebeuren. Althans, moeten, ik vind mezelf nog steeds een zeer bevoorrecht persoon dat ik dit mag beleven. Zo maar drie maanden er tussenuit om de reis van je leven te maken. Een buitenkans, met recht want ik ben nog nooit zo veel buiten geweest.
Gisteren was het buiten trouwens even iets minder. Ik startte om zes uur (ja, ik was wakker en waarom zal je wachten?) en het regende al. Dat bleef zo tot vroeg in de middag. Het laatste uur heb ik dus gelukkig zonder poncho moigen lopen maar ik was ondanks (of dankzij) de poncho toch nat. Het was namelijk best warm.
Vandaag is het ook warm, maar nu zonder regen. Ik slaap vannacht in een prachtg pelgrimsonderkomen in Orthez. Sleutel gehaald bij de VVV en er staat een hele keuken tot mijn bezschikking. En natuurlijk een slaapzaaltje maar voorlopig ben ik de enige gast. Gisteravond sliep ik in een tent op de gemeentecamping in Hagetmau. Daar kwam vroeg in de avond nog een andere pelgrim bij: Maciej uit Polen. Hij was op de fiets. Zijn en mijn Duits waren (was?) precies goed genog om elkaar te verstaan. Leuke vent, heerlijk zitten praten.
Ik ga weer verder met de pelgrimsreis en groet jullie vanuit zonnig Orthez.
Frank
11 Mei 2009 - 14:31
Cas & An:
Lieve Frank,
Wat prima dat de bergen in zicht komen.
Binnen enkele dagen weer eenetappe achter je.
Wij hebben het wandelen inmiddels ook opgepakt. Vier keer per dag met Door. We begrijpen nu wel waarom je zonede Door bent gegaan. Haar snuffel gehaltewint het van haar snelheid. Bovendien denk ik dat ze met jouw tempo als een teckel de eindstreep in Santiago zou halen. Heb je nog last van loslopende honden die denken dat je met ze komt spelen of erger? Ik geloof dat je dan op je kniëen moet aan zitten en met stemverheffing moet zeggen dat ze opzouten..of zo iets.
Ik weet alleen niet of dat bij grote honden ook werkt. Gelukkig heb je ook hiervoor je rugzak nog....
Succes en lefs,
C&A -
11 Mei 2009 - 18:03
Chris:
Beste Frank,
Stap stap stap stap stap. En ondertussen bedenk je dat de wereld rondom je koortsachtig doordraait. Mensen bellen en faxen, machines draaien, vrachtauto's brengen van alles van A naar B, terwijl jij rustig.... stap stap stap stap.
Goed spoor!
Chris zelf -
11 Mei 2009 - 18:59
Nel:
Beste Frank
Je berichten blijven gelukkig positief.Doe wel voorzichtig na die tarzanstunt.Het weer is hier ook nog steeds lekker. Hopelijk blijft het bij jou ook goed. Stap rustig verder en geniet ervan.
Groetjes Mijndert en Nel -
11 Mei 2009 - 19:04
Marlies Vroonland-G.:
Hoi Frank,
Ik krijg nauwelijks de kans om te reageren of er staat alweer een nieuw verslag op de site. Ik kan het bijna niet bijhouden, maar jij gelukkig wel en ook nog in een behoorlijk tempo. En het hoofd dat blijft maar denken, maar met zoveel buitenlucht zal je nachtrust wel goed zijn, zodat je voeten en je hoofd tot rust kunnen komen. Spannend die bergen straks, veel plezier en spierkracht toegewenst.
Groetjes, Marlies. -
11 Mei 2009 - 20:17
Marieke:
Hé, maatje!
Spanneeeeeeend, die bergen. Loop je ook met een stok? Dat doen pelgrims toch? In ieder geval op plaatjes. En laat je je baard ook staan? Dat hoort er ook bij. Leuke reactie over Door van Cas en An. Heb je je meiden over zien vliegen?
Zet hem op! Ik volg je weer. -
12 Mei 2009 - 09:32
Kitty:
Hoi Frank,
Mooie reis. Ik heb de Pyreneëen vorige week nog gezien (toen ik er overheen vloog richting Porto)voor een bezoek aan scoutingvriend en zijn gezin. Mooie dingen gezien en mooie gesprekken gehad. Net zoals jij nu regelmatig beleefd. Heel veel plezier en nog veel mooie gesprekken.
groetjes
Kitty