Uitroeptekens!!!
Door: Frank
Blijf op de hoogte en volg Frank
10 April 2009 | Frankrijk, Châlons-en-Champagne
Liefde en soberheid
onovertreffelijk
Zang van de zusters
die gaf me weer moed
'Ma soeur' vroeg me gisterenochtend of het echt wel ging en ze vond het ook geen bezwaar als ik nog tot en met Pasen wilde blijven. Maar de wereld wachtte op me en ik heb geen spijt van mijn vertrek. Gisteren heb ik in ideale omstandigheden 28 kilometer naar Ambonnay gelopen, een dorp in de Champagne. En vanmorgen liep ik in korte broek naar Chalons-en-Champagne, waar ik meteen maar even een internetcafé in schoot. Maar eerst was ik in de muziektent waarin ik 39 jaar geleden geslapen heb tijdens een liftvakantie met Paul, een vriend uit die tijd. Het jaar daarop ben ik weer in Chalons geweest, maar toen met Peet. We gingen toen op bezoek bij madame Schambert die met ons samen onze verlovingsringen kocht. Die juwelierswinkel zit hier drie winkels verderop. Helaas wegens verbouwing gesloten anders had ik de juwelier bedankt voor zijn degelijke kwaliteit ringen. Ze doen het tenslotte al bijna 38 jaar...
Tijdens het lopen vanmorgen - grotendeels via de GR 654 - bedacht ik dat ik niet gek veel gelukkiger kan worden dan ik nu ben. Dat had ik mis want als ik de warme en lieve reacties op deze site lees, doet me dat ook heel veel goed.
Ik heb al jullie berichten tot me genomen en neem ze mee in mijn hart. De adviezen pas ik toe op mijn enkel, die al beduidend beter gaat. Vandaag heb ik overigens maar 23 kilometer gelopen omdat er hier in Chalons een jeugdherberg is. En daar ga ik zo eens heen.
Hartelijke groet en ook veel dank dat iedereen zo goed op Peet let en voor haar zorgt.
François (dat begrijpen ze hier beter dan Frank)
10 April 2009 - 13:16
Merel:
Lieve papa,
Wat fijn om te horen dat het weer zo goed gaat! Ik vind het sowieso al te gek dat je in 2 weken naar Frankrijk bent gelopen! Je bent een kanjer! Keep up the good work!
X Merel -
10 April 2009 - 14:58
Cas En An:
Lieve Frank,
Opgelucht haalden we weer adem na de laatste berichten. We weten wel dat je niet zomaar opgeeft natuurlijk. We zullen het een weekje zonder jouw nieuws moeten stellen, maar je redt het wel zonder ons hè. Aan die zusters heb je nog eens wat. Liefs -
10 April 2009 - 15:20
Anouk:
super frank !
geniet van de gastvrijheid, vriendelijkheid, warmte van de mensen op je pad. en mocht dat pad onverhoopt toch langs saint avit gaan, dan is er in deze herberg nog wel een plekje vrij!
succes en groeten, anouk -
10 April 2009 - 20:28
Marieke:
Gelukkig gaat het weer goed met je en wat ben je al ver! Je lekker laten verwennen door zusters, ja, ja, en dat doet maar. Blijf geneten van alles. Het is je zo gegund. Liefs. -
10 April 2009 - 21:35
Janny:
Lieve Frank,
Hoorde van zus Anna in Baarn dat zij het in haar eetclubje met Wim over ene Frank had die op pelgrimstocht is, en ja dat was jij dus. Wat is de wereld toch klein.
We lopen met je mee en zijn deze week vlakbij jou. Je boft wel met het weer zeg, het is je gegund. Groet Janny. -
11 April 2009 - 22:34
Margreet:
en wat lees ik vandaag in de krant: onlangs verscheen er van Drs P. een verzamelbundel: "zeslettergrepigheid", verzamelde ollebollekes.
toeval bestaat niet!
en weer: succes en genieten maar!
11 April 2009 - 22:45
Margreet:
oeps, ollekebollekes dus! heerlijke plezierdichten!
12 April 2009 - 15:42
Marlies Vroonland-G.:
Hai Frank,
Gelukkig, goed om te horen dat het beter gaat, zowel bij je enkel als tussen je oren. Maar zo gauw ben jij niet van slag geloof ik.
Zo zie je nogeens wat kloosters van binnen, lijkt me interessant, maar dan zonder intreding.
Succes en groet,
Marlies.
12 April 2009 - 16:23
Susan:
Bonjour François,
Vandaag heb ik al je verhalen gelezen. Indrukwekkend, inspirerend en spiritueel.
Ik blijf je volgen.
Susan
14 April 2009 - 05:48
Jacqueline Van Essen:
Hallo frank,
Ik kreeg je prachtige wandelverhalen van marieke te horen dus ...ik ben ook fan!! Succes en geniet ervan.
groetjes jacqueline